Thuisbatterijen

Heb je er genoeg van om afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet?

Wil jij meer controle hebben over je energieverbruik en je energierekening verlagen? Dan is een thuisbatterij misschien wel de oplossing waar je naar op zoek bent!

Sunforce zonnepanelen Purmerend buurt foto daken

De voordelen van een thuisbatterij

Onafhankelijkheid

Met een thuisbatterij kun je je teveel opgewekte elektriciteit opslaan en op een later tijdstip gebruiken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kun je zelfs tijdens een stroomstoring nog steeds je apparaten laten werken.

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van een thuisbatterij kun je je energieverbruik optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld energie opslaan wanneer de tarieven laag zijn (of zelfs negatief) en deze gebruiken wanneer de tarieven hoog zijn. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.

Duurzaamheid

Een thuisbatterij maakt het mogelijk om je eigen opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is.
Je helpt met het terugdringen van de CO2 uitstoot . Zo draag je bij aan een duurzamere toekomst.

De aanschaf van een thuisbatterij

Onderzoek

Begin met het onderzoeken van verschillende merken en type thuisbatterijen. Vergelijk de capaciteit, de levensduur, de garantie en de prijs om de juiste keuze te maken.

Installatie

Nadat je een thuisbatterij hebt gekozen, helpt Sunforce je met het bepalen van de beste locatie en het installatieproces.

Financiering

Het aanschaffen van een thuisbatterij kan een investering zijn, maar het kan zichzelf op de lange termijn terugbetalen. Onderzoek de verschillende financieringsopties, om de kosten te verlagen.

Onderhoud

Zorg ervoor dat je regelmatig onderhoud laat uitvoeren aan je thuisbatterij om de optimale werking te behouden. Sluit desnoods een onderhoudscontract af.

Soorten thuisbatterijen

Soort Voordelen
Lithium-ion batterij Compact - Hoge energiedichtheid
Lithium-ijzer fosfaat Lange levensduur - Goede veiligheidskenmerken - Lichtgewicht
Zoutwaterbatterij Lage energiedichtheid - Lange levensduur
Loodzuur batterij Betrouwbaar - relatief voordelig

Een thuisbatterij kan een geweldige investering zijn om je energienota te verlagen, je onafhankelijkheid te vergroten en bij te dragen aan een duurzamere wereld. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en laat je informeren door professionals voordat je een beslissing neemt. Wij informeren je graag over de verschillende mogelijkheden en merken zoals o.a. Enphase, SolarEdge en BYD.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.