Wij voltooien zorgvuldig elke stap

Het kloppend hart van ons bedrijf zijn onze medewerkers. Altijd informeel en collegiaal. En met een enorme drive om projecten te laten slagen. Met inspirerende initiatieven en goede ideeën. Betrokken en bevlogen. En met jarenlange ervaring in de zonne-energie voor particulieren, bedrijven en overheden.

Dat zijn onze mensen. Maak kennis met hen.

Wil je lid worden van de Sunforce-familie? Bezoek dan onze vacature-website (link). Wil je een open sollicitatie sturen? Stuur je mail met motivatie naar: info@sunforce.nl

In 2012 heb ik Sunforce opgericht. Na een lange carrière op de effectenbeurs in Amsterdam kwam ik in aanraking met duurzaamheid. De eerste jaren was behoorlijk pionieren, maar mede door de groei van de markt wisten ook wij onze plek in de markt te veroveren. Sunforce heeft inmiddels een groot trouw klantenbestand opgebouwd met vele woningbouwbedrijven, installateurs en aannemers. Ons doel is om in heel Nederland zonnepaneleninstallaties te monteren en te onderhouden. De komende tijd leggen we nog meer de focus op kwaliteit. Ik ben trots op wat ik met mijn fantastische team heb bereikt; vele mooie kleine en grote projecten door heel NL.

Directie

Ik ben al vanaf de start betrokken bij Sunforce. Mijn hts-bedrijfskunde sloot naadloos aan bij de behoefte die er toen was en ik heb Sunforce daarna zien groeien tot het mooie bedrijf dat het nu is. Als MT lid help ik mee om de strategie van het bedrijf te bepalen en te implementeren. Daarnaast ben ik inhoudelijk verantwoordelijk voor het team ‘service & onderhoud. Ik zie het als mijn grootste uitdaging om de kwaliteit, die je op de daken vindt, tot een zeer hoog niveau te brengen. Ik kan me nog goed mijn eerste grote klus herinneren. Die was in Haarlem en daar gingen we 484 panelen zelf monteren. Dat systeem werkt nog steeds goed en we voeren jaarlijks het onderhoud en online monitoring uit. Daar ben ik trots op! Ik heb voor de komende tijd als doel voor ogen om PV-systemen te leveren en te monteren, die meteen na oplevering worden goedgekeurd (Scope 12).

Service & onderhoud

Klantvriendelijkheid staat bij mij hoog in het vaandel, dit komt goed uit als coördinator service en onderhoud. Bij onze afdeling is het altijd druk. Ik heb een groot Sunforce-hart, maar kan ook een echte stresskip zijn. In de toekomst hoop ik me volledig te focussen op het (zakelijk) onderhoud en dit naar een nóg hoger niveau te tillen. Ik heb tijdens een Sunforce-weekend kennis gemaakt met de golfsport. Het halen van mijn golfvaardigheidsbewijs staat nu op mijn to-do lijst. En ten huwelijk gevraagd worden door mijn grote liefde is ook een grote wens…

Service & onderhoud

Na bijna vier jaar werk ik hier met nog net zoveel plezier als toen ik begon. Dat is te danken aan de fijne werksfeer, de ruimte voor groei en de gemotiveerde drive waarin ik terechtkwam. Als aftersalescoördinator, beantwoord ik vragen en informeer ik klanten na aankoop van hun zonne-installatie. Is er een probleem na de plaatsing? Dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing. Anderen omschrijven mij als klantvriendelijk en secuur en die eigenschappen komen goed van pas bij mijn functie.

Service & onderhoud

Voorheen werkte ik de sloop en asbestsanering en de overstap naar een job bij Sunforce is de beste stap uit mijn carrière geweest. Ik startte in het zakelijke team als projectleider maar werk momenteel mee aan het uitbreiden van onze dienstverlening op het gebied van onderhoud en kwaliteitskeuringen (Scope 12). Wat een heleboel bedrijven zich niet realiseren is dat als je meer dan 50 zonnepanelen op je bedrijfspand hebt liggen, je dan een Scope 12 certificaat nodig hebt om je installatie verzekerd te krijgen en houden. Ik zie het als een uitdaging om deze systemen in topconditie te houden en dat ze door de door verzekeringsmaatschappijen voorgeschreven periodieke keuringen komen.

Service & Onderhoud

Toen ik werd benaderd door een andere Sunforce-medewerker, was er meteen een connectie. We verkopen een helder product: zonnepaneelinstallaties. Dat vind ik prettig, dat gewoon in één keer duidelijk is waar een bedrijf zich mee bezighoudt. Ik ben hoofd administratie en dien als aanspreekpunt over financiën. Ik ben amicaal, pragmatisch, geduldig en empathisch, dus schroom niet om op mij af te stappen. Ik draag graag, in algemene zin, bij aan Nederland. Gewoon, omdat ik het een gaaf land vind. De dag dat Max Verstappen F1-wereldkampioen werd, vond ik dan ook legendarisch en onvergetelijk. Verder geloof ik niet in lange termijn dromen en ben ik van plan om gewoon rustig met de tijd mee te gaan.

Administratie

Mijn tennisvriendin werkte bij Sunforce en er kwam een functie vrij. Ik solliciteerde en ze had helemaal gelijk: een leuk bedrijf om deel van uit te maken! Inmiddels ben ik al een tijdje werkzaam als administratief medewerker. Sociaal, collegiaal, aanwezig en een tikkeltje ongeduldig zijn beschrijvingen die bij mij passen. Ons product, de zonnepanelen, draagt bij aan de klimaatdoelen en dat is een fijne gedachte. Ik heb namelijk een stabiele toekomst voor mijn kinderen en mijzelf voor ogen. Mijn doel is om hen naar een zorgeloze toekomst te begeleiden en daar heb ik veel voor over.

Administratie

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en Sunforce kwam op mijn pad. De gezellige en gemoedelijke sfeer en mijn ervaring in de zonne-energiebranche, zorgden vanaf het eerste moment voor een klik. Binnen het bedrijf houd ik me bezig met de (financiële) administratie. Ik hou van zorgvuldigheid en precisie en vind het belangrijk dat de puntjes altijd op de ‘i’ worden gezet. Sunforce voorziet bedrijven en particulieren van zonnesystemen en daarnaast leveren we een bijdrage voor het behoud en de bescherming van het regenwoud in Costa Rica door onze samenwerking met Stichting Work with Nature. Ik vind het mooi dat we op meerdere manieren meehelpen aan een duurzamere wereld.

Administratie

Ik ben in 2017 bij Sunforce komen werken en na een uitstapje ben ik sinds 1 oktober 2023 weer blij dat ik ‘thuis’ ben. Naast marketingwerkzaamheden ben ik ook betrokken bij de verdere ontwikkeling (via coachings- en opleidingstrajecten) van mijn collega’s. Ook ben ik Bhv’er en preventiemedewerker. Mijn collega’s vinden mij een rustige, betrouwbare, harde werker. En dat terwijl ik zelf vind dat ik een stuiterbal ben! Sunforce draagt bij aan een duurzame wereld. Dat vind ik belangrijk, ook voor mijn zoons die als jonge boeren hun hoofd boven water proberen te houden.

Marketing

Ik werk nu zo’n twee jaar bij Sunforce en heb het hier erg naar mijn zin. Voornamelijk het team maakt het zo leuk bij Sunforce, we werken met gezellige mensen die van aanpakken weten. Ik ben verantwoordelijk voor het secretariaat en vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten. Ik zorg dat mijn collega’s zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen door hen te ontzorgen met van alles en nog wat. Het duurzaamheidsaspect waar we bij Sunforce mee te maken hebben spreekt mij aan, omdat ik als moeder van twee jonge kinderen graag mijn steentje bijdraag aan een betere wereld voor hen.

Secretariaat

Als zakelijk teamleider coach en begeleid ik ons ‘bedrijventeam’. Daarnaast houd ik me bezig met werkvoorbereiding en andere operationele zaken. Mensen vinden mij altijd rustig en bedachtzaam overkomen. Deze karaktereigenschappen komen helemaal tot zijn recht binnen mijn functie. Het is de kunst om ook in onverwachte en uitdagende situaties duidelijk en adequaat te blijven communiceren. Binnen Sunforce hangt een fijne sfeer. Het is een ‘familiegevoel’, waarbij je de vrijheid hebt om je werk te doen en jezelf verder te ontwikkelen met prettige en grappige collega’s om je heen. Onze systemen dragen bij aan een duurzamere wereld. Immers: zonlicht is gratis en voldoende voorradig.

Zakelijk

Sunforce koos mij en daar ben ik nog steeds blij om! Ik ben werkzaam als werkvoorbereider van zakelijke opdrachten. Daarbij houd ik me dagelijks bezig met het verbeteren van ons product, waardoor panden steeds duurzamer worden. Daar komt ook het optimaliseren van de werkzaamheden bij kijken en dat brengt weleens uitdagingen met zich mee. Het mooiste moment van mijn leven is zonder twijfel de geboorte van mijn dochter. Misschien sta ik vanwege dit antwoord bekend als ruwe bolster, blanke pit? Verder maak ik me graag hard voor het behalen van de klimaatdoelen.

Zakelijk

In 2022 heb ik gereageerd op een advertentie van Sunforce op Linkedin en daar heb ik geen spijt van gehad. Integendeel, Sunforce is een fijn bedrijf waar iedereen elkaar helpt en voor elkaar klaar staat als dat nodig is. Ik ben werkzaam als projectleider zakelijke markt. Daarbij houd ik me dagelijks bezig met het begeleiden en aansturen van projecten en ben ik contactpersoon voor onze zakelijke klanten. Hoewel ik professionaliteit daarbij zeer belangrijk vind en ik zeer gedreven in mijn werk ben, is een goede sociale- en thuisomgeving net zo belangrijk voor me. Ik breng graag mijn vrije tijd door met ons gezin (vrouw en twee zoons). Samen met hen wil ik tijdens vakanties ook nog veel mooie plekken van de wereld ontdekken.

Zakelijk

Als projectleider zakelijk ben ik binnen Sunforce op meerdere vlakken actief: Projectplanning- en beheer, projectcoördinatie, klantinteractie, site-evaluatie en ontwerp, vergunningen en regelgeving, contractonderhandelingen, kwaliteitsborging en rapportage en documentatie. Ik vind het een grote uitdaging om een woning compleet ‘energie-bewust-autonoom’ te laten draaien. Bijvoorbeeld door een EMS-systeem dat alles in huis monitort en aanstuurt. Sunforce zet zich in voor het vergroten van het bewustzijn over hernieuwbare energie en duurzaamheid. We blijven onze kennis uitbreiden en dat is van positieve invloed op de technologische vooruitgang en innovatie in de solarbranche.

Zakelijk

De reden dat ik bij Sunforce werk? Dat is mijn sterke toewijding aan duurzaamheid en de mogelijkheid om de transitie naar een groenere en duurzamere wereld te stimuleren. Als werkvoorbereider houd ik me bezig met het ontwerpen en beheren van duurzame energieprojecten voor zakelijke klanten. Ik wil de ontwikkeling van geavanceerde methoden voor projectplanning en uitvoering ondersteunen. Hierdoor wordt de efficiëntie verhoogd en de kosten zo veel mogelijk verminderd. Ook wil ik actief meewerken aan de integratie van slimme energieoplossingen en opslagtechnologieën in zonne-energieprojecten. Ik ben een doorzetter, vastberaden en gedreven, dus uitdagingen ga ik graag aan.

Zakelijk

Ik vind het fijn om te werken voor een mooi groeiend bedrijf met veel mogelijkheden. Als projectleider voor de zakelijke markt, heb ik veel contact met (medewerkers van) opdrachtgevers: ik bewaak planningen, begeleid monteurs en houd me bezig met de controle en oplevering op de bouw. Zonnepanelen leveren veel minder CO2-uitstoot op per kWh opgewekte stroom, dan grijze stroom uit fossiele bronnen. Sunforce compenseert een deel van de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie en transport van zonnepanelen door een samenwerking met Stichting Work with Nature. Dat is prachtig. Volgens mijn collega’s ben ik in voor een geintje, enthousiast, een doorzetter en ambitieus.

Zakelijk

Ik maak deel uit van het team zakelijke projecten. Ik ontwerp systemen, stel offertes op, beantwoord vragen en maak commerciële calculaties. En dat allemaal in dienst van het mooiste bedrijf van Purmerend met de leukste collega’s; wie wil dat nou niet? Ik ben er trots op dat we onze klimaatdoelen halen, door de vele duurzaam opgewekte energie. Ik help graag mee om Sunforce nog verder uit te bouwen en zoveel mogelijk PV-systemen te realiseren. Voor mij persoonlijk heb ik geen specifieke doelen, ik ben een tevreden mens. En nog een aantal verre reizen maken, zeg ik geen nee tegen.

Rik de Wolf

Zakelijk

Ik wilde iets doen met duurzaamheid, maar wist niet precies wat. Hiervoor heb ik in de zorgsector (ziekenhuis) veel met duurzaamheid gedaan, maar het werd tijd voor iets anders. Ik ben relaxed, sociaal, behulpzaam en eigenlijk en manusje van alles. Toen kwam Sunforce op mijn radar en heb ik direct gesolliciteerd. Ik ben begonnen bij Service & Onderhoud en inmiddels doorgegroeid naar projectleider particulieren. Elk kWh aan energie die niet hoeft te komen uit fossiele brandstof, is mooi meegenomen. Door bijvoorbeeld de dagen van monteurs efficiënt in te plannen, besparen we zelf ook op brandstof. Ik wil zoveel mogelijk energie, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, terugdringen.

Particulier

Via mijn vriend kwam ik in contact met Sunforce. Op dat moment was er behoefte aan een planner voor het team particulieren. Inmiddels werk ik als projectleider voor een specifieke groep klanten: vastgoedeigenaren. Mijn takenpakket is divers: van het uitvoeren van een digitale schouw, werkvoorbereiding, de inkoop van materialen, het begeleiden en aansturen van montageteams, de opleveringen nakijken tot aan het contact onderhouden met beheerders en bewoners over projecten. Ik ben een persoon met veel positieve energie, enthousiasme en een pietje precies. Sunforce denkt groen, handelt groen en blijft groen. Dat alles ondersteunt mijn eigen visie die de wereld mooier moet maken.

Martine Bos

Particulier

Tijdens mijn zoektocht naar een functie binnen de energietransitie werd ik benaderd door Sunforce en de rest is geschiedenis. Ik werk als projectleider en zorg ervoor dat klanten een mooi aanbod krijgen en dat de zonnepanelen uiteindelijk op het dak terechtkomen. Ik vind het van belang om een actieve bijdrage te leveren aan de energietransitie van Nederland. Wat is daar precies voor nodig? Waar liggen problemen? En belangrijker nog: wat zijn de oplossingen? Ik omschrijf mezelf als betrokken en anderen bestempelen me juist vaak als filosofisch. Waar ik gelukkig van werd, was mijn reis naar Japan. Wat een ervaring was dat. Waar ik ook gelukkig van zou worden, is om in de toekomst een eigen huis te hebben waarvan het dak vol ligt met zonnepanelen.

Particulier

Ik ben Edwin Slotboom, 60 jaar jong. Na 4 jaar bij de korps mariniers te hebben gediend en 38 jaar in de optische industrie werkzaam te zijn geweest, werk ik sinds oktober met veel plezier bij Sunforce. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit de in- en uitgaande orders controleren en klaarzetten, magazijnbeheer en de chauffeurs van leveranciers ontvangen met een bakkie koffie.

Edwin Slotboom

Magazijn

Ik ben Rob Voosen, sinds 2016 werkzaam bij Sunforce. Een toenmalige collega maakte de overstap naar Sunforce en enkele jaren later werd ik gevraagd om een paar uur per week bij te springen. Een paar uur is uitgegroeid tot een fulltimebaan. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit magazijnbeheer en het schoonhouden van ons wagenpark maar als er ergens met spoed materialen nodig zijn, weten mijn collega's mij ook altijd te vinden.

Rob Voosen

Magazijn

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.